Husdjur och olyckor vid promenader

Det är alltid trevligt att vara ute på en promenad eller motionera med sin hund. Du känner dig troligtvis mer säker när din bästa vän är med dig, men du kan ändå råka ut för en skada. Om du är ute och promenerar i skogen är vanliga faktorer som kan påverka att du råkar snubbla på en gren. Går det riktigt illa kan du stuka din fot, och är du tillräckligt långt hemifrån kan det vara svårt att ta dig hem. Vid en skogspromenad är det alltid bra att ha med ryggsäck och en termos med varm dryck, något att äta och även bandage om du skadar din fot eller arm. Det är inte alltid som mobilen har täckning i skogen, så du kan ringa efter hjälp. Ha därför alltid med en karta som visar närområdet, om du tappat bort dig. Det finns även bra appar att ladda ner på mobilen som visar exakt var du är och vad som ligger i närheten. Då kan du förhoppningsvis ta dig dit där täckning finns eller knacka på ett hus i närheten.

Motionera med hund

Det är många som tar med sig sin hund när de ska motionera och då är det viktigt att din hund är lugn och väluppfostrad, inte skäller och vill dra iväg om han/hon ser en annan hund. Då kan olyckan vara framme, att du ramlar omkull på asfalten och skadar ditt knä. Även om du är en van motionär kanske det inte alltid passar att ha hunden med. Om din hund sliter tag i kopplet kan fallet göra stor skada på ditt knä och du kan behöva lång rehabilitering. Tidningen expressen berättar om 3 enkla pass i en artikel om vad du ska tänka på när du är ute och motionerar med din hund.

Promenera med katt

Många katter tycker om att följa med sin matte eller husse på promenad. Då är det inte särskilt bra att gå där det finns många bilar, katten kan bli rädd och springa ut på vägen och du kan då själv rusa ut för att fånga in din älskade katt. Då kan både du och katten bli påkörda, och det kan leda till stora skador. Välj i stället en skogsväg där inga bilar kör, när du promenerar med din katt. Då kan den springa fritt och klättra i träd. Du och katten kan leka kurra gömma och busa, på så sätt får både du och katten skön motion. Väl hemma igen lär både du och katten vara hungriga och törstiga.