Inkludera djuren när du inreder

Det finns mängder av sätt att göra ditt hem ännu mer spännande och intressant för din hund eller katt, utan att du behöver kompromissa med den inredning du själv vill ha. Här kommer kreativa tips och råd för dig som är djurägare och som vill göra det där lilla extra för dina djur.

Bli inspirerad

Oavsett om du just flyttat till ett nytt hem eller om du vill fixa till det du redan har så kan du relativt lätt arbeta med detaljer här och där för att göra både dig själv och dina djur glada. Utgå från vad du själv vill ha och skapa sedan inslag för att göra det lockande, avkopplande eller spännande även för din hund eller katt. Ska du göra större förändringar i ditt hem kan du hitta din heminredning på Inredningsshoppens hemsida och få mycket inspiration för egen del. Där hittar du allt från soffor och förvaring till mattor och köksredskap. Under planeringsstadiet är det viktigt att du låter kreativiteten spela fritt så att du även kommer fram till vad du vill skapa till dina djur. På https://www.viivilla.se/inredning/inredning-for-husdjur/ hittar du inspiration och sedan är det bara att mäta och beräkna så du är säker på att allt får plats och fungerar som du tänkt dig. Efter noggrann planering är det dags att slå ihop dina idéer till en konkret vision och sätta din plan i verket. Beställ det du behöver och gör de egna förändringar som går att genomföra på egen hand med det du har.

Var kreativ och testa dig fram

När allt det nya är på plats behöver du vara lite händig för att göra om vissa detaljer så att de blir djuranpassade. Du kan behöva såga till öppningar eller sätta upp hyllor så de tilltalar din katt. Just katter tycker om att ha utsikt över rummet från en högre höjd, så att skapa sådana platser på köksskåp eller liknande kan vara en bra idé. Eller varför inte skaffa några tavelramar och rama in olika material som kan fungera som klobrädor? Att hitta nya integrerade platser för hundens eller kattens matskålar kan också vara en bra idé. Tänk bara på att flytta runt dem så lite som möjligt för djurens skull – de behöver ha tryggheten i att veta var de får sin mat någonstans, så ha din plan klar innan du flyttar matskålarna. Har du möjlighet kan en stor klättergren vara perfekt för din katt, samtidigt som den blir en ovanlig men fascinerande inredningsdetalj för dig. Riktigt effektfullt blir det om grenen sträcker sig från golvet och längs väggen över soffan, dock med risken att din katt tycker om att hoppa ner på dig när du minst anar det. Men bara din egen kreativitet stoppar alla möjligheter som finns när det kommer till inredning för både dig och dina djur, så våga testa alla tankar du får. Tänk också på att några av sakerna du gör för djuren är bra om de lätt går att justera eller ändra, ifall det av någon anledning inte fungerar eller är riktigt så uppskattat som du hoppats på.